Dr. Rozmey Ingin Buka dRbook Pengganti Facebook

Friday, January 14, 2011

Ini lawak antarabangsa ke apa? Dr. Rozmey kembali mewarnai dunia hiburan dengan idea-idea yang makin pelik & tak munasabah. Terpengaruh dengan khabar angin bahawa Facebook bakal ditutup 15 Mac 2011, Dr Rozmey bercadang untuk membuka sebuah laman sosial bagi mengantikan kekurangan tersebut, dRbook.

Minggu lepas, konglomerat kewangan dunia seperti Goldman Sachs & sebuah syarikat Rusia membuat pelaburan bernilai $500 juta, dengan anggaran nilai potensi Facebook berjumlah $50 billion. Penganalisis pelaburan juga menganggarkan Facebook bakal bernilai $57 billion menjelang akhir tahun ini.
Menurut jurucakap CNBC, nila Facebook kini melebihi jumlah nilai Boeing, syarikat pembinaan kapal terbang yang terbesar di dunia. Dianggarkan Boeing hanya bernilai $49 billion setakat hari ini.

Jadi apa pendapat korang?


Share/Bookmark

2 comments:

TiMmiE said...

keberanian dr. rozmey ni mmg aku respek. tebal je muka tak kesah org nk ckp pe. cuma kdg2 lawak pun ada. ;)

Mabuk! said...

Cita-cita tinggi sangat sampai sukar dicapai,
Huhu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...